Sorry for late update (:

Hey , Assalamualaikum .

* GAMBAR DI ATAS SIKDA KAITAN . alziedamia bukan alzedamia 

Sorrry guys . Aku bukan sengaja sikmok update Blog , cuma aku busy . Adalah juak duak tiga orang kawan nnyak pasal blog aku (: Thank couse ambik berat . yeerr , bait na takrang eh .

Why aku busy ? Nakpa nok di busy ?

Okey , let me tell you , hehe , ingat sik , aku penah update ABOUT MY SUPER FAMILY , aku penah engkh kat sia , our family akan ada new bisness . Ingat sik ? Okey , Aku busy sebab benda yalah (;

Maok hidup bhgia , kejarsama mesti ada . Nang umah kmk rang udh ubah suai la . Kelak kmk engkh gmba baru rumah kmkrang k . A lott of busy . Rasanya , 1 week , dekat mok 2 week kmkrang settle down suma ya . Ngecat , ngemas and macam macam gik la . Lega bila suma dah settle Down (:

Dalam ke- busy -an ya tek sempat juak aku bermain .

 Cyber Cafe 's Room (: aku yang cat . Sempat juak nulis cina (:

 My name . aku polah Drpada Nut Nut . hehehe . nut nok pake ato rak Barang ^__^

 Tower yang pling first aku polah . Jaik tok .

 hehe , Ada jak ehh . 

 Second tower  heheh , Dah maju dh . siap da pagar gik . Safety gik ba , 


Tok la Sri Win Nuralzie Tower . Insyallah , One day kelak ^__^ Lelah aku polah . 

Bisness apa ?
For reader information , my parent dah bukak new bisness ,. Kedai runcit (: Sebelum tok ada juak polah , tapi tutup atas sebab sikda orang jaga . Maklum la , masa ya my sibling termsok aku masih kecik gik . Kinektok , kmk rang dh besa besa , kmk teruskan agik (: So now ,Kat umah kmk rang ada , Cyber Cafe , Snow wash , kedai runcit , And also Bengkel Spray . Mybe coming soon is , Laundry . Insyallah , Dalam perancangan la . Mybe nggu aku abis form 5 (: May Allah Bless us . An bless Reader . 

About me just now ?

Even , takrang ngga aku macam bhgia jak . Tapi sebenarnya , ati aku penuh dgn sakit . Bukan sebab Izzat , tapi sebab Parent . Kadang sidak pilih kasih . Tapi mybe bgi sidak , sidak sik pilih kasih . Tapi actually , aku dpt rasa ya ba . Salu jak lyn aku dgn ke- kasaran . aku ada perasaan . Mun aku salah sikit , mybe sidak marh aku berlarutan. Sakit hati aku ehh . Tapi bila adek aku molah salah , kejp jak nya mrh.

Kadang kadang , salah adek aku , aku yang jadi mgsa knk anok . Kerana adek , aku yg tahan sakit ati . Sabar jak la . Adek aku pun adohh ehhh , SIK PANDE NAK HORMAT AKU SEBAGAI KAKAK . Kadang kadang , bila aku nganok sidak nguras bilit , aku balit yg knk anok parent . Mun dh sekali aku knk pia , sik kan aku ulang agik . AND terpksa aku diam ajak bila ngga bilit mengare . aku yg kemas even bukan aku yg ngare.

Kadang kadang , adek aku menjawap aku , anok aku seolah olah aku tok muda dri nya . Rasa mok ku kerja jak nya , tapi yalah tek , klk aku balit yg knk . Mok aku ajar nya bnda btol , klk aku blit knk anok . Diam jak la .

SABAR , DIAM , PENGALAH ADALAH JALAN TERBAIK UNTUK MENYELESAIKAN MASALAH.
Takrang tauk sik , aku pernah nggis entam parent aku . Bukan pernah , tapi salu .  Sidak salu nganok aku macam macam , aku mok jawap serba salah . Kadang kadang sidak anok aku macam aku tok sikda perasaan .

Aku bukan sikmok knk anok ... tapi please , iboh polah ati aku pitok . Makin aku diam , makin jadi ninjak ninjak palak aku (: Sikpa . Aku sentiasa hati hati dgn tingkah laku aku , percakapan aku and aku sentiasa carik cara nak ambik ati sidak supaya sidak layan aku dgn bagus . Tapi apa yang aku dapat ?

Aku dapat taik jak !!! yahhh , geram rasa ati ehhh . Lansung sik hargai aku kaka dengan bgus manis . Aku nnyak bgus manis tapi di jwp dgn KASA !


Puas dah aku mike , apa silap aku . Mun Allah tunjukkan apa silap aku , nang akan betolkan kesalahan aku . Puas ati pike tauk !


Aku polah bait , aku kenak anok juak . Aku dilayan kasa juak . Knk sidak seolah olah bencik dgn aku ba ?
Bila aku kepak , lansung sik consuder aku mok rilek , tapi bila sidak lain mok rilek , boleh gik parent aku suroh ^__^ Sikpa .


Ila , ila kan good girl . Diam jak k (: Dont cry sweet baby ^___^


Kamek Duak Izzat ?
Kamek duak okey jak . Aku caer ngn izzat . Semua gmba nya polah aku Caerrrr ^______^ Ngek hau Abang .



 Izzat la ya . heheh , ada juak Christian Beadles (:
izzat dgn kawan nya . 

Itulah kisah saya , Terima kasih teman kerana sudi membaca . sory mun ada salah taip k ,. MALAS NAK BACA BALIT ^_^ bubbbuuuyyyeee :Iloveyou reader ^___^

TAMAT ^__^
 

♥ Dah abis Baca ka ? Makseh Aok . Jauhi Niat Nak Poser Okey ◕ ‿ ◕

Assalamualaikum and hey (':

Okey , aku salah ba , Sorry k (':

Yalah tekk , aku ego nak ,. Okey , Aku ngalah . Nang aku EGO . aku salah ba . Sorry sayang . bukann aku sengaja pun nak nyakit ati kau . Nang sikda niat pun ba nak nyakit ati kau . Tapi aku terlanjur . Sorry k , Sorry bebena . Bak kata aku pun [ perlaku nang selalu sik seda apa nok nya polah , tapi org disekeliling nya merasa ] Myb tadik aku rasa aku sik slh .

Okey now ,aku seda  aku salah . Tadik dh okey dh mood aku . Tang tetiba gik nya comment pepelek rah wall post nok aku post time bad mood tadik . pahal mok comment agik . benda dah past . Nak ka udh nambah nyakit ati aku . KAU TAUK SIK , AKU TOK SAYANG DENGAN KAU ! . AKU BUKAN NGANOK KAU MACAM SIDAK SAM, TAPI AKU SIKMOK KAU MACAM SIDAK . PAHAM KAU !!!! 



Izzat mesti marah tegal Post aku nok tentang kawan aku nama AZIQ tadik .ya kawan aku dri taun 2 sekolah rendah . nang rapat mek 2 . Iboh dijeles . Kmk duak sikda rasa perasaan apa2 pun . boh bngong . Aku ada kau jak ba . Tapi mun dh hbungan ta 2 harus and terpksa dihentikan , Ne nak molah (': 


Nok aku post madah [ Kau tok nang lain an bla bla bla ] ya suma aku sik nganok nya. aku mksudkan adalah , nya berbeza dengan ex aku . Nya sik sama . Nya lain . and more deffirent . Nya sik terus kasa bila aku marah tapi nya seolah olah takut . Aku bukan bngga bila ada gerek takut dengan aku , tapi aku sikmok nya klk dipdh sidak lain TAKUT DENGAN GEREK . WTF ! aku sikmok klk maruah nya CALAR . 


Kau nang berbeza Izzat :')



Sama ada ko PATAH SIM OR CUMA Off tpon aku sik tauk ! . Tapi nang aku tengah bingong nektok . mun bena kau matah SIM kau , apa nak dipake mses pastok . nyesal juak aku kaka sebarang tadik ehh . 


PATAH ? patah Seribu sim kau <-- elek ajak aku madah pia dengan kau tadik. comform kau berangat bena ati nak . ya ampunn . kejam na aku ehh . Nang lancang na mulut aku jawap kau tadik . nang sikda lansung rasa hormat dgn kau . Ne tuju Hormat aku dgn kau ? Nang bukan manusia aku tadik ehh . nang totally setan aku tadik . Sorry sygg .


Aiehh , boh nggis ila . Abg kau ngga lak . Control k . Sorry Izzat  aku sayang kau . Mun kali tok ta 2 putus , aku sik kesah . Tapi aku mintak maaf bena . Putus pun sikpa sebab nang tauk kau bhgia pastok ba WITHOUT ME . aku tok apa jak ada . tauk nyakit ati kau jak syggg , Adohh ehh ...


Knk aku pia ilak tadik ba , nang kurang aja na aku tadik ehh . Knk kau ila !!!! 


AGAIN AND AGAIN !!! AKU MINTAK MAAF SAYANG 
AGAIN AND AGAIN !!! AKU MINTAK MAAF SAYANG 
AGAIN AND AGAIN !!! AKU MINTAK MAAF SAYANG 
AGAIN AND AGAIN !!! AKU MINTAK MAAF SAYANG 
AGAIN AND AGAIN !!! AKU MINTAK MAAF SAYANG 


Dahhh ,  Jujo bena bena aku madah . aku sayang kau . yajak . Aku mintak maaf bena bena . Aku ngalah . salah aku ba . Aku ego . 


I LOVE YOU FUCKING DAMN MUCH 


Cae aku bila ngga gamba nya . 


TAMAT 
♥ Dah abis Baca ka ? Makseh Aok . Jauhi Niat Nak Poser Okey ◕ ‿ ◕

Assalamualaikum . Hey , hello :')



Start To blame me . Nevermind . It okey ^___^ Kedong aku tok sikda Perasaan nak . Ila , ngalah jak sia . Ngalah la tok . Hahaha . Aku ngalah ba . Suma salah aku nak ^___^ makseh aok . Dah bunyi pia , sikpa ^_____^ Ada gago nak sent mses ? sikda nak . Ada gago nak post rah wall ? Sikda nak . Ada gago nak be-inbox ? Sikda nak . Keep it up . Ila sweet 16 tok ba . bukan Ila dlok agik yalah sesenang nak molah .

Bertuah la nemu ila sweet 16 tok bebanding nemu ila nok dolok dolok ya . hahahahhahaha . Perey aku ngenang nasib aku . Try berubah tapi terus dilayan Upa sik wujud . Mun bena ada reason , kenak sik terus terang . kenak main tapok tapok . Tapok setegal give up ka ? pa guna . Adohh ehh , Aku sayang kau ba . Salah ka aku call malam tek sekadar nak melepas rindu . Ko sik mok angkat atleast sent mses . Padah terus terang . aku paham ba . Tapi jgn sik di angkat terus . 

Aku delay makan dolok semata mata mok call kau dolok . mok tauk keadaa kau . Are you okey ? are you tired ? are you sick ? Sial la jai mun ko terus sik angkat call aku . Aku bukan patong . Sekali ko angkat pasya sik kaka . Apa reti pia ?

Dah pagi aku ingat ko nak sent mses to explain pasal malam tek phal sik angkat call , or what happen last night ... aku mike ko akan sent mses ... TAPI !!! ADA SIK ? sikda terus . HUH ! Nasib aku la dipolah pia . diam ajak la . Ilek ilek depan Laptop main lagu MUSE . Main guitar . ngilang sakit ati . di call , tepon kau off . Mak aiiiiiii , saba jak la . yalah tek , nasib aku nang sik beubah . dari dolok salu dipolah upa manusia halimunan .

Keep silent . silent and silent upa tunggul kayu . Upa sikda perasaan . 


Tauk sik apa sebenarnya terjadi ? 

Aku call nya malam tekkk , sik di angkt . Ohh , mybe nya tido pike ati aku . Lepas ya , dalam an hour pia adek aku angkt call nya . Nya marah2 . Aku pujok nya . Okey . settle . aku bagik masa nya mandik . mses kejap . bgik masa nya makan . Mses 4 5 egek alu ilang . Nak dikata tido , Nya bruk jak lepas bangun tido .
Nya ada angkat call aku pasya kaka sik sampe 5 minute alu sik kaka nya . Pasya lmak aku tnggu nya jwp kaka aku . adohhhhhh ehhhhhh . Last2 aku tutup . Mybe masalah teknikal .

Di call agik sikkkkkkkk di angkatttttttttttt . Sik tauk ku ehh pahal manusia ya. Di mses sik direply . mustahil mena nya tidooo . Aku bingong juak sebenarnya . takut apa apa terjadi ba . 

Dah pagi tokkk , sigek mses dri nya aku sikda terimak . aku calll tepon ditutp . Diam jak la . sabar jak la . EGO DAN TERUS EGO !!! BOLEH SIK BUANG EGO YA !

SEKALI SEKALA BA NGALAH ! ishhh , geram na ati aku ehhh . nak di ekotkan atiiiii , aku tikam jak tepon ya . patahkan sim . Baruk nya tauk . Tikam laptop sampe pecah pasya aku sikdapat online ,. ya bagus . Siknya tauk ne tuju aku !!! Pahal ba tetiba molah hal . Please laaaa . aku bena bena ingin aku tok dihargai .

Mun bena la tek , ada sebab diangkat call mlm tek , knk sik madah !  knk sik sent mses ? Kredit abis ka ? Pa guna FB ? FB rosak ka ? Sikpatut . Knk dapat update post kat wall ya tek madah mok madah reason tapi sik guna ! Iboh cuak ba . Iboh nak molah bulak . ADA REASON SHOW KAN ! IBOH MAIN UPDATE POST AJAK !

Aku tokkk udah puas bena ngalah dengan org laki . nggis tegal lelaki . Please laaaa , please jangan polah aku upa sidak dlok polah aku . Aku ingin bahagia taukkk . aku mok mcm org lain juak . aku mok bhgia juak .

Makin sehari makin menjauh dri aku . mybe nya sik perasan , tapi aku perasan . perlaku memang salu sik perasan dengan benda dilakunya ba , tapi org yang rapat dengan nya , perasan and merasa perubahan ya . -.- VERYYYYY TIRED Face all of thiss . bila gik semua problem mcm tok hapus pupus ohh !!!! .

Mybe hal tok hal kecik . HAL KECIK NAK !!! Try la in this problem . Apa tkrang rasa ? Lebih lebih agik manusia seperangey macam aku tok .

Aku call nya pagi tek pun nak mintak maaf pa suma . Mun dh nya off tepon pa suma . adohhh . pa boleh aku polah aku . diam ajak la . MACAM SIK DISAYANGI JAK ! MACAM SIK DI DULI ! 

Nang banyak manusia sik paham dengan ati aku sebab mybe aku tok dimata sidak CUMA babi !


* nasib aku nang selalu jaik . Tapi sikpa . Syukur juak (:


Sikpa . biarkan nya .aku salah . Aku mintak maaf . (': aku tok manusia Bodo ba . Salu kaka sikbetol . salu nyakit ati orang . Salu nyusah org . ya nya angol ya kali . Sorry again ^__^ 


Muka sial aku nak ^___^ 




TAMAT


♥ Dah abis Baca ka ? Makseh Aok . Jauhi Niat Nak Poser Okey ◕ ‿ ◕

Awesome Day !

Hey ,. Hello , Assalamulaikum Guys ^^

Saturday - 3 March 2012

Did you know Mun saturday mood aku mesti sik cunnnnn . Aku pun sik taukkk , butt. Tok berbeza . Aku happy ^^ Siktauk pahal ^^ Mood aku sikit pun sik molah hal . Dari pagi sampe malam tok aku pun mood ok . Hope other saturday aku pia juak la (:

Last Saturday kamek orang ada kelas ganti . tapi kmkrang gotong royong . best aihh , kawan sporting ba . Tapi ya la tekk ,ada jak org dengki . PJL . sati nya pun la sia .

Kat umah family pun ok juak . We eat together , karoke indh ^^ hahahahaha . best aiehh ,. Makan ice cream masa petang ya . besttt . hahaha . Masa kat Cafe Pak cik aku ya , aku sempat pose .See that photo <- broken english .

Mungkin sik berapa jelas . 
Take 1 --> I
Take 2 --> Z
Take 3 --> Z
Take 4 --> A
Take 5 --> T

hehe , Dalam happy happy , aku sik lupak nya juak ba ^^ He is part of my life (: Happy happy .

tapi malam ya , midnight ada sikit spoil mood aku tam izzat .. Sik tauk phal mood nya sikbetol malam ya . malas aku mok duli takut aku marah dengan nya klk . mun aku marah yalah tekk .Susah aku nak madah -.- 

Nevermind , aku sik ksh . nya to much tired kali . Bak training nasyid + Training Bboy gik . Study gik . mybe nya otak nya carut sikiit . (:



Sunday - 4 March 2012

Usually , Sunday .... All student Hate Sunday right ? HAHAHA . tapi this sunday aku sik bencik . entahhh , Macam sik da benda yang menyakitkan hati jak ehh .

Malam ya aku elek elek dengan Family . Mak aku gurin . Pasya aku timpak mak . Mak nyuroh aku basuh brang tapi aku sik mokkk . mak anok aku . Aku gigit belakang mak . nerais mak . ahhahahah .

Ya bapak madah . " Mun  kau  Dapt tekak 2 egek no yang ada diantara 4 digit no kat sitok , ko iboh basuh brg .

Aku on ajak . Aku pileh Empat No . Nela tauk betul duak egek .

Aku pileh no 2340 . tapi aku target no 3 dengan 0 jak betol .

hhahahah . Macam biasa , aku nang terer . No 2 No 3 No 0 aku betol . ahahhahahaha . tettttttt

Sikpayah basuh brg la keputusan nya . Tapi aku basuh juak . miak rajin tok ba . Bukan apa , nang niat aku nak basuh brg senanya tapi nyawa gik malas ^^

Monday - 5 March 

Awesome ! Cikgu abgik balit Paper BI & PI & MTK & SNS 

Semua ya aku lulus . BI aku high lam kelas ^^ tapi 56 jak . bencik na aku ehh . Sidak lain mostly gagal -.-'.
PI aku 62 . nasib la lulus . Kelas kmkrang cuma 3 orang yg lulus PI .
MTK aku 46 . aahahha . puas hati aku . nasib sik gagal . math aku salu gagal ba .
SNS aku 43 . Nasib juak lulus .Sns biasa susah gik dari ADDSNS ba -.-

Nasib menyebelahi aku . Aokla Paper BM aku 68 . cikgu bagikk balit masa hari sabtu ya tekk , Nasib ehh lulus .

And Come soon Paper ADDSNS + SEJ + GEO .


PK - 78%
PD - 77 % <-- second high lam kelas ^^ hahahah 
♥ Dah abis Baca ka ? Makseh Aok . Jauhi Niat Nak Poser Okey ◕ ‿ ◕

Minggu Exam + Izzat nggeh

Hey Assalamualaikum .

Hehehe . Izzat nggeh pembuka bicara . Gik ko . ! hahaa

Minggu exam aiehh . Miak nama Ila tok nang lom ready . Dhla lom ready agik juak nak bermain atleast polah la revision sikit nak .

Tadik BM aku sik jawap Sigek Soalan . Soalan peribahasa aku sik jawap . lalalalala . Ada ku kesah ?

Susah ngok ! PI tadik 10 egek aku sik jawap . Ada ku kesah sik ? Sussaaahhh Ilak .

Sns tadik , aku jawap semua tapi sik confident dengan jawapan ya . Tembak ajak la . Polah ku setengah lok Sains tadik pasya tido . Pasya terbangun sebab kawan aku tikam pemadan alu aku marah . .. alu aku smbung molah paper sains ya tek ..

Masa tgh polah ya kawan aku duduk sebelah aku ya melekat something kt baju aku . A piece of paper yg nya tulis biar org baca dan memalukan aku ,. Dgn HOT nya aku angkatt dari kerusi Sik duli dgn cikgu , terus ambik kertas nak nya lekat ya tek and hentak meja nya . Heran miak ngga ,.

Kenak la aku sik dpt kawal emosi agik nektokk ohh . T ku pun ehh . hahahaha . oii , aku revision oii .

Sik upa izzat ya . Penyakit M nya sedang merebak . Sikit gik knk kat aku . Nasib la Antibody aku  tok kuat ^^ - PENYAKIT M = PENYAKIT MALAS -

Izzat Gago baca blog aku . Awwww ^^ malu aku eh . First time la aku ada gerek pia . Gerek yang salu baca blog aku . nok lain dlokkk . Middle finger la nya nak baca -___-' Sikpa la , muka sidak jaik juak ba siklayak baca blog aku . hahaha . Khas untuk Ex yang sik pnh ambik berat sal aku .┌∩┐(◣_◢)┌∩┐.

Ada jak alasan sikmok baca blog aku ,. Ceeehh , Muka jaiiikk .

Izzat ria nak , masa kmk duak OTP , kmk duak kaka sal ex aku ajak return . Ylah tek Izzat madah

Izzat : Berani nya ambik sayang kmk tok . Mun kmk ada sia , kmk keja nya . #$%^&#@#$^&

and bla bla bla bla . Bnyak benda di ngeco nya .

Aku nang speechless time ya . sik tauk mok pdh apa . Tkrang tauk sik , aku sik pnh denga word ya kua dri ex aku dlok :') aku nahan aek mata juak * congek na ehh *

Sik cyak takrang nak . hahahaha , tapi yalah kenyataan . Sikpa , sikperlu aku mok kenang benda bodo ya gik . Telan jak even pait . Nektok dh jadi maniss dh ^^

I'm happy now without Antu ex aku ya . @#$%^&*($@@$%#@#$%^&& .

Ohh NO!!! SUDDENDLY . Otak aku carut . pa kes tok (*%$#@#%TYGTDFGBFCDXASDRVFBGJDFBX VDEF BFFECGEBD.

dhhhh . bye 6rtgyefbd
♥ Dah abis Baca ka ? Makseh Aok . Jauhi Niat Nak Poser Okey ◕ ‿ ◕

New Bestfriend ^___^

Assalamualaikum and hey ^__^

First of all , Thank to new follower . Sweet sweet jak blog takrang ^^

So , Today , ini budak pendek mahu Describe tentang seseorang . Special to me . Special to her Bf and special to everyone because nya tantek and baikkk ma ^^



Guess who ?

Cute ? Tantek ? Like Korean nak nak nak nak ^^ Actually nya anak angkat aku .

Sikda ba . Bulak jak tekk ,.

This is .....

Name : Anirul Sufiszah bt Haji Sulong
Age : Sama umo kamek duak ^^
Nick Name : Anirul / Nirul 
Bday : 23 October 1996  * sik sngka miak tok biak dri aku . Tapi bdn tnggi duak kali gnda dri aku * 
From : Lundu * sik tauk betol ka sik . Ini adalah mklumat dri Haziq *
School : Smk Lundu . * sama sklh dgn izzat disamping itu mnjdi mata untuk saya melihat izzat *

Next , Bday Nirul sama dgn bday adek bongsu aku . Nirul tok bestttttt ilakkk . Sa malas nak muji miak tnggi tok . knk nya sikkk , Nya mun di puji abisss la . Upa miak sik betol nya klk . Aku bruk nemu kawan yg awal2 dh anok aku ego . Bukan anok tapi describe aku Ego . Tapi nang bena ^^

Saya tak mrh kerana itu betul sihhh .

Status Nirul adalahhhhh .................. MARRIED . hahahahaha With .. tetttttt . Mr simple Sidak nggah grk nirul .


Ada ngga gmba atas ya . Ya grk nirull . Ensem sik ? Ensem ka sik ka , Tetap juak tkrang sik boleh ambik . Kenak penigak nirul lak .

Nama gerek nirul : Haziq * ringkas * Siktauk nama pnjang nya ba . Mybe nama pnjang nya Hakisiqe kasakake Syatakakakakakakaka. Anak org korea tek nak . Mungkin Full Name Haziq ialah Mu'ammar Haziq 

Geng RS juak . Kawan izzat tok ya ba . Sidak Dancer ^^ .

Muka nirul Cute ohh . Ada gigi swin gik ya . Aku suka ngga org ada Gigi Swinn . Senyuman nya kacak ^^ sweet .Nirul sporting sometime nya lawak .


Nya dh bnyak tlg aku how to be a GOOD Girlfriend . hahahahaha . Nya la mata ketiga aku untuk ngga Izzat kat Lundu nun . Thank Nirul I loveyouuu ^^

Nya nggah aku Miak kecik and nya dh plan mok buli aku . Mentang2 aku pendek . Nya tek tnggi :P Sikpa sikpa .

One thing kmk mok pdh dgn ktk Nirulll . Penting tokk .

KAMEK SIKTAKUT KENAK BULI KITAK ^^ HUHUHU 
Saiz bukan penghalang untuk saya menang . nemu nuan . hahahaha .

Nya duak Haziq nang sweet Couple . Bestt ngga sidak duak ya ^^ Muka mcm Cina duak duak . Hope nya duak Kawen and hbungan nya duak kekal smpe bila bila . Aku suka ba ngga style nya duak bergrk . Share problem sama sama . Happy sama sama . Kan sweet mun cmya .

Nang best kawan dgn Nirul tok ehh . mun aku ada Problem dgn Izzat , aku mesti share dgn Nya .

First dlok aku sik sngka juak nirul mok nego aku . Muka nya cam milih kawan jak and aku rasa aku siklayak jak jdi kawan nya . Tapi nang bena nya nang milih kawan . Mybe bagi nya aku layak untuk bkwn dgn nya kali ya nya nego aku ya . hahahahahhahahahahaha . Mybe aku tok cukup ciri ciri untuk bkwn dgn nya .

DAH DAH DAH . muji drik dh aku tok . Btw , aku suka kwn dgnn Nirul and Also Semua RS crew and Gerek gerek sidak RS crew ^^

I like RS . And i really Love crew nya nok nama IZZAT  ya ^^ Ensem nya ohh . Caer ku ngga muka nya . Aku peminat no .1 nya . Mun aku ngga show sidak klk , aku nak mintak Signature nya . Ensemmmmmmm nya ehhh ..

Dh ehh , panjang ilak nak di describe aku tok smpe melelat ke RS crew indh . Tapi nang bena Nok Nama Izzat ya ensem . Upa sidak arab mix org puteh muka nya ohh . Sapa ada niat nak tackle nya , gi umah aku k . Sign Contract dgn aku lok . Contract yg mengandungi hukum hukum PENAMPA PENIGAK . JUHHHH , MUN BANI ! 


ehhhh , Udhhh ehhhh. alu makin panjang karangan aku tok ^^ Makseh baca

                                                                                       ( 890 patah perkataan )


✿ Tamat dah cerita Ila 
♥ Dah abis Baca ka ? Makseh Aok . Jauhi Niat Nak Poser Okey ◕ ‿ ◕

Dont read . Not important

hey all . Asssalamualaikum . 

Thank all . hehehehehe . Lamak sik update post .

Blog aku dh tuka wana . Wana Kuning sebab Dibujang aku ya suka wana kuning and nya mdh blog aku cun wana kuning .

Alhamdulillah , hbungan kmk duak okey jak ^^
Ada lah kae besa ria . Terok juak eihh . Tegal aku cemburu . Ne sik cemburu nya ya . eeeee. Malas cerita ehh .

Aku sik suka nya rapat dgn manusia nok aku bncik lebeh lebeh agik manusia ya mybe suka dgn nya . Palak pmpuan ya mintak tukuk kali nak . Bujat . Aku nang pangai bena time ya ehh . ISSHHH . tuhan jak tauk .

Tek mdh mls nak cerita tapi cerita juak . Nggeh da akuu ehh .

Lupak mok mdh tekk , Semua bnda lam blog tok di update . About me , about family and also about izzat . Baca k k k . Thank aokk . hihihi .

Aku salu calling calling dgn izzat nektok . yerrrr , Sayang aku dgn nya aiehhh . HAHAHAHAHAHA . Ne sik , nya bait , cool , ensem gik ya . Caer aku dga sora nya . Mun time nya mnjak2 ya best ilak . hahahaha .

Saayyaangg ~ hahahaha . Cilakeng juak aku . Yahhhh . Feeling ehh . Dh2 , alu rindu aku dgn izzat . Makseh baca aokk . Bodo ehh , apa benda di pdh aku tok .

Dlm minggu tok mood aku sikbetol ilak . Tapi aku ok jak dgn izzat .Mesti layan nya ba . Merajuk nya klk .

Ari marek aku kae dgn miak kelas aku . Miak mntak penampa . Dri ari ya aku nak nampa muka nya mala sik sempat ehh . miak make gigi palsu ya . isshhh . Ada ati nak nganok orgg drik nya pun sik betol juak . Cuaca time ya panas , menjadikan mood aku sik cool . dan sitambah dgn ompuan Bitch ya berbicara seperti itu , lalu membuat aku marah .

Mula mula aku cuba cool-kan drik dgn tetak dgn kwn . Rilek2 la kmk rang sekawan tek . Alu la ompuan bitch ya mdh .

Bitch : eeeeeeeeee , kitakrang tok bising2 ajak .

Aku dgn kwn aku buat bodoh . Malas nak melayan . Pasya bitch ya tek bisin juak . Tetak . tekiak kaong nggah kawan nya .

Aku dgn kawan aku main main kat blkang . Tetak . guro . Pasya ada gik antu bitch ya nganok kmkrang . maka nya pun bisin agik .

Sampe bekali kali nya nganok kmkrang dan membuatkan aku ilang saba .

Bitch : Oiiii , Cuba diam mulut korang . Dari tadik dai nemu diam . <-- miak iban .
Irfan : Gago ko ya ehhh .
Aku : aokk ehh . Sekoh na kau ya ehhh .
Bitch : isshh , sebok dik nyak . * smbil jeling aku *
Aku : SATI LA . KO SEBOK JUAK PHAL  ? KO KIAK KAONG TETAK SIKDA ORG GAGO .
Bitch : Cibai dik .
Aku : Cibai ko agik . sial babi bodo setan iblis .Sekoh sikpande abiisss . Muka jaikkk .
Irfan : Gigi palsu .
Bitch : Kimak ko . Bodo .
Aku : naka ? aokla :P :P

Dhya tekk , diam jak aku tekk . Tapi kawan aku masih tetak . tetak dgn sora kecik . Tapi ompuan Bitch ya tek agik nganok aku . Gerammmm ati aku . aku dh brenti agik juak nganok aku . terus aku angkat dari kerusi . Hentak buku dan berkata :

Aku : EHHH CIBAI , MOK KAE LUA GATE LA . JGN DALAM GATE . DLM GATE KO MENANG . KO MAIN LAPO . SIAL KO ! <-- geram mena aku time tok . Semua miak ngga aku . Sora nyerin nindak sidak ngga .
Bitch : * diam membisu . Cuak nyawa nya kali *

Sakit na ati aku dgn miak ya . Bodo gilak .ishhh , Pangai bena akuuu time ya . Tapi pasya aku mdh pia , aku pegi kat meja kwn aku nyambong tetak baru . Semua Thumbs up kat aku . Bukan aku bngga , hahha . Sidak bencik dgn ompuan ya juak ba , Sekelas senyum dgn aku . HAHAHAHA . Ne sik , sekelas bisin and sporting tang ada miak bitch ya tek gago . 

Sigek aku bncik dgn miak ya , nya nyuse dgn cousin nya rah vokmat kmkrang tok jaik perange . Nya mintak support juak mun miak sitok kae dgn nya . HUHUHUHUHU , CUAK ! senanya , cousin nya ya sik suka juak dgn nya . hahahaha . kesiann ehh., 


hahahahhaha , thank reader . Penutup aku nang jaikk ehh .


✿ TAMAT DAH CERITA ILA 
♥ Dah abis Baca ka ? Makseh Aok . Jauhi Niat Nak Poser Okey ◕ ‿ ◕

Permisiiii paakk bukk

Assalamualaikum Semua bapak bapak ibuk ibuk
Today , What should i share ?

Izzatt nak , eeeeee , mahwaku . Dahla tempat nya kinek sik cun line . Line internet sik bagus , Line DG iboh kata gikkk . Pagi tek , sigek mses jak aku terimak dari izzat -.- Dah malam baruk ada aku terimak mses dari Izzat . ya pun dah pukol 11 lebeh . -.- Izzat baruk dtg bejalaiiii .

Tpon tinggal umah . Nya kinek rah umah Udaknya . Area ya line sik cun ba . Pangai juak aku senanya . Diam jak la . Sik berani aku mok mrh nya . klk aku kenak tikam ke laut kelak sapa mok tanggong ? kau ? sikboh jak . Nakpa di ngeco aku tok .

Tadik , masa aku bcrik dgn izzat tadik , aku dah nak polah sigek poster dah . 

PENCARIAN SUAMI KEPADA SEORANG WANITA BERNAMA NURALZIEDA AQILAH . SUAMI NYA YANG DIPERCAYAI TELAH HILANG DARI TENGAHARI TADI IAITU JAM 12 LEBEH . MANGSA YANG HILANG DIPERCAYAI DICOLEK OLEH PEREMPUAN LAIN. 

Aku mok lekat poster tok tadik , tapi izzat dah sent mses menerangkan hal sebena. Duhal nya sik ilang . Nya mdh line sia sik ok . pasya , tepon tiba2 padam . terusnya cas pasya nya bejalaiiii.  <--ya cerita nya 

OHHH , gia cita duhal . actually ,aku bingong sebab ya aku bcrik dgn nya . Bukan penah pun nya molah gia , tetiba jak gia ndak aku bingong . Aku sayang nya ba msti la aku bingong . Masa mek duak text tadik , nya mdh , ny mntk maaf and bla bla bla . Nya takut aku mrh nya . hahah .

Lucu na kau sayang .Sikda aku nak mrhh kau juak ba . Sik berani aku . Jarang ba ngga orang laki mok takut dgn gerek bila gerek marah . Nang jarang . Aku lom penah nemu senanya . First la tok kalii . Ada pun sebelum cuma sekadar mujok bila aku tgh mrh . Tapi izzat , nya mujok + takut .

Mun dipike pike , pahal nya mok takut aku mrh ? perlu kah ? sik perlu ku rasa . Lelaki sik sepatutnya kalah dgn ompuan . Benda ya salu aku pesan dgn nya . Duak tiga ari tok , ada juak aku kecik ati dgn izzat tapi ku diam jak . sikmok ku bisin2 . Senyum jak even hati sakit . Tetap juak aku melayan nya macam nothing happen. Benda kecik jak ba . Biasala aku tok , kuat emo .

Perempuan snggup tahan sakit hati , kecik hati , pedih hati demi org nya sygg . Sebab nya sikmok org yg nya sygg rasa apa yg nya rasa . Macam ria , mek duak kae tegal B-GIRL . bia antap sikitt . Aku jeles ba . sapa juak sik jeles . Ompuan lain mintak aja gerek kita dance . mok kau ? Dhla ompuan ya org mdh perange ada up sikit . PAHAM PAHAM DRIKPUN ba. Aku yg tgh bc comment nya rasa nak neraissssssss jak aiehh .

Izzat dctive fb , off tpon aku mrh / cemburu dgn bnda ya suma . Nya mrh aku rasa.  . Bingong terus aku . Mok nggis . tapi aku thn sebab - BILA PEREMPUAN NGGIS KERANA LELAKI YANG NYA SAYANG , LELAKI YA AKAN DISEBAT DENGAN TULANG RUSUK PEREMPUAN 100 KALI BILA DI AKHIRAT KELAK -  sanggup ko denga ya ? aku sikkkkkk aiehhh . Sik sngguup aku . bia aku tahan pedeh lam ati . 

Cinta perlukan pengorbanan untuk bahagia . YAAHHHH , jiwang dah akuu . Sikpa sikpa (: Bila dah aku ngga nya moody pia , dectve fb , off tpon , terus aku ngalah . And start dri ya ,aku terus nekad sikkan gago nak cemburu . sikperlu ditunjuk dipdh mun aku cemburu. Bia tahan lam ati sampe mati asalkan benda tok sik berulang agik . 

Aku try activekan Fb nya , tapi nya tukar password . Masa ya mena mena ati aku sakittt . Sik sngka nya tukar pswrd . Start la aku mike negtif . Lam otak aku masa ya - mesti izzat lejuk dgn aku , mesti ada benda yg mok tapok dari , mesti nya sikbgik aku bc inbox and bnykk -

Benda ya semua ada lam otak msa aku try on fb nya yg dh tukar pswrd ya . And Alhamdulillah , slow and slow , aku cool kan drik .Aku biarkan jak nya tukar pswrd ya . Sampe kinek aku sik tauk pswrd nya . mls mok mntk . Klk nya mdh aku busybody lak . aku nang sikptut pun bc inbox nya . nang sik patut pun on fb nya right ? sebab ........ aku sikda hak terhadap nya (: 

Alhamdulillah , nektok mek 2 dah okey ba . Sikda kae kae . Mun salah sorang ngalah , mslah akan selesai . mun duak duak ego , sampe kiamat masalh sikkan abisss .

Sikpa , waima aku sikda on fb nya , aku cayak , nya sik curang ba . Sikda nya be inbox dgn ompuan lain ba . nya budak baek sikkan nya polah aku pia ba (: Jangan ngga org senyum , nya sikda kecik ati . Ok ,, boy boy sekalian . ingat okey (: Salu nya , gerek , bila nya mdh , [Ok sikpa (:] word bahaya ya kohh (: Senyum itu tnda happy kerrrr ? Engak semestinya (:


Okeyyy ,

- Tamat dah cerita kamek -
♥ Dah abis Baca ka ? Makseh Aok . Jauhi Niat Nak Poser Okey ◕ ‿ ◕

You must must must know . I love them Muka buku

Assalamualaikum .

So , today i would introduce my Bestfriend . Kawan Muka Buku . Insyallah , oneday, kmk rang akan bertemu ^___^  aminnn .

Bestfriend tok ada macam macam nak . Dari segi rapat , dari segi perbualan , dari luahan ,Semua da ^___^

Best friend ba . BEST BEST BEST , haha

Dayang Nurul Asyiqin 


Nickname : Ekin/ Ayie 
Age : 16 years old ( 2012 )
From : Serian <--- Salah2 . Gitak senanya
School : Vokmat .


Kamek duak salu Share problem and share pengalaman . Ekin tok ada Gila sikit perange nya . Aku udah paham ilak perange nya . Kadang kadang , hard to explain . Ekin tok berolah . Suka bestyle . Normal ba ompuan suka berstyle . Mulut Ekin bebisa . So , mun mok makan cabik live dari mulut bukan dari benih cabik , daftar jak dengan Ekin taupun boleh daftar dgn aku . Klk aku inform dgn Ekin . Taken by Akmal Harith . Ensem gerek nya . Kedak miak korea . Mok ngga ? 



Nak nak nak . Ensem nak . Kedak korean nak ? Second photo ya , nya juak la . dgn kakak nya . Cam sik cayak nak . HAHAHA . Gne2 pun , Izzat ensem gik . Jangan marah Puan Ekin . Mun sikslh udah One year nya duak couple .  Nya duak sweet , tapi Mamal salu molah hal dgn Ekin . Kesian ku dgn Ekin . Ekin memahami Mamal . Sampe bila nya perlu tahan and faham . Kedak Ekin sikda perasaan dipolah gia . Gereknya tok sik diam rah Sarawak . Diam rah Kl nun . Cinta Muka Buku Sidak tok ^___^ Hope sidak kekal sampe bila bila . Nya happy , aku as kawan pun tumpang melompat happy .
Nur Aisyah 

Nickname : Aisha/Sha 
Age : 17 years old ( 2012 )
From : Kl + Samarahan . [ sikpelu aku cita . aku kdrik blur dgn cita asal nya tok ]
School : Vokmat juak 


Nya sama sekolah dgn Ekin . Ekin baruk pindah taun tok tek juak . Aisha tok Best kawan dgn nya . Ny matang ba . Suka aku be inbox dgn nya . ^___^ Nya salu polah aku rilek ba . Ny share pengalaman nya and nya aja aku gine mok settle semua problem aku ya . Make me cool ajak inbox dgn nya . Iboh nak ngancin . Udah taken By Mohd Faizzuddin . <--- Copy and paste . Mok ngga gerek nya . 




Kedak muka apa ? Orang mdh kedak muka JB ? Ada la sikit . Yalah gerek Aisha . Sweet couple ba nya duak tok . Best ngga . Second photo ya . My sweetttttbunny with Gerek Aisha . Orang mdh muka nya serupa . Neda nak . Izzat Ensem gik . Gik maok aku tok . Boh marah Pun Aisha . HAHAHAHA . Sik slh aku , Izzat dgn Faez tok becousin . Faez diam seLundu dengan Izzat . Geng sidak tok ba . Btw , aku suka ngga Aisha dengan Faez. Sweet mena mena . Hope sidak duak sampe bila bila . Aisha tok penyabar . That why hubungan nya dengan Faez kukuh . Nya tahan dengan dugaan nok melibatkan hubungan sidak 2 . Anwy , Harap sidak HAPPY HAPPY jak . Mun sik Salah aku lah , mun sik slh la , Sidak tok Cinta Muka buku . ^___^ aiehhh , Tumpang sekaki ehh mun sidak duak tok happy . Nela tauk jodoh nya duak . aminnnn (:


Next ,

Sapa gik ? 

Ika Natasha 

Nickname : Ika
Age : 14 Years old ( 2012 )
From : Bintulu
School : Smk Kidurong <--- Mun sik slh la .

Ika tok . adohh ehh . Ny pantang knk anok sikit . Sikit pun jadila comform knk terus org ya . HAHAHAHAHA . yalah tek , kawan aku tok semuanya berani . hahahaha . Aku pun tok cuak . sikda ba . Ika salu dga luahan aku dan aku mendengar luahan nya . Ada gerek sik ? Ada . Tapi sory la kmk sikdapat aiehh mok share photo gereknya , bukan apa , Ika tok sik bena . Tapi , denga cita nya series mena dgn Gereknya kinek . LANLAN namanya . Grk nya kinek caring . Siksuka Ika make short .Tapi Ika pendegil .

Ika nang nya gia . Susah mok dga nasihat ,. yalah kadang2 sa mok ku goncang palak nya . Ika tok nang ada berolah sikit . Sik bnyk sikit . Dota girl tok . haha . Nang nya suka coba apa nok orang laki coba . Siklamak kau tok . hahahahaha . Pasal couple nya alu sikdapat nak comment apa apa sebab aku jarang bersama mereka,. hehehe. Btw , aku doa sidak 2 kekal la . Mun bena niat Ika mok jaga nya , insyallah , Allah tolong nya (:

My Next Bestfriend is .........

.......
...........
................
...................

Rhythmix Squad
Aku pande minat dngan Group ya . Semua ini Gara gara si Izzathaq ya .  Dolok nang aku minat sal dance dance tok . Tapi kinek , makin minat . Aku minat Group ya . Susah mok pronounkan nya .


Dekno , Mysweeetbunny , Big Boss Aisha , Ya sapa ohh , Is ka ? Baju merah ya si sepet Puan Anieyrul.

  Sidak bertiga . Baju itam dibelakang , Izzat . Baju itam di depan , dekno . Baju merah , faez .

 Time first perfome sidak . Time tok cuma ada 4 orang ajak . Haziq sikda . 

Red cap : Mysweet badak 
Black cap belakang ya : Faez big boss Aisha .
Sebelah nya : Zool Fattah . Gerek sapa ?
Depan sekali nok sakit ya : Dekno / gben .



Dekno Dengan Ekin . Iboh salah anggap . Just friend . teman tapi mesra gitu ^___^  Ngegeh miak duakrang tok . Lamak dh aku kenal dekno . Rapat juak mek 2 . Rapat dari Fb jak ba. Geng nguras nang rapat . Mun tkrang ngga nya duak relationship rah Fb , iboh nyeba Fitnah k . Sidak duak Fake Relationship jak.

Mek duak Izzat adik baruk jak ngga Live show Dari nya . Dekno gugok . HAAHAHAHAHAHAHAH . sakit perut aku bak perey . Izzat beraek mata indh gik nya setegal perey . HAHAHAHAHAHA . 

Dalam group sidak Izzat , aku rpat dgn Dekno sebab aku kenal ny dlok dri izzat knal aku . hehehehe . Kenal pia ajak . Tapi sik knl mcm aku knl sidak Ekin . Single dekno ya . Aku tolong nya promote drik ba . Sapa mok dengan nya , inform jak dgn aku . No hal . Segalanya Okey . Orang kampung semuanya Okey ^__^ hahaha .

Iboh intro pasal Izzat ehh . Izzat pun intro sigek page udah aku polah .

So , sapa gik geng sidak ya tek . Sidak no limited sebab ya susah mok list name group sidak .Yang aku tauk ada 5 orang kekal .

Aku copy dari Facebook.

  • Mohd Nur Akmal ( X tauk ku )
  • Muhd ZulFattah ( Zool Fattah )
  • Mohd Izzat Nurulhaq ( Eiyzat HaQs ) <-- laki aku .
  • Mohd Faizzuddin ( Fareast Faez )
  • Mu'ammar Haziq ( Mu'ammarHaziq )
Mungkin ada gik nak baru pastok kali . Aku paling paling paling paling rapat dengan Mohd Izzat Nurulhaq ya . ^__^

Paloi mun tkrang cayak . Udah nya gerek aku . Rapat la . hahahahaha .

Thumbs Up for Zool Fattah sebab gerek nya cute aiehhh . Nang cute mena . Jeles aku ngga gerek nya sweet jak mukanya . sikda engkh relationship kat fb , tapi ada org mdh nya duak gerek . Nang gerek kali . Anwy , Nya sweetttt . And , pemenoh noti aku . Makseh aok . 

Thumbs down For Mu'ammarHaziq sebab Adek beradek Hanunam . Tedah ku dga . Dekno jak pun keja ya . btw , Gerek nya Cute . Sepet sama sepet nya duak . hihihi (: Sweet couple . Nya caring . Best ba ngga nya duak tok . Saya suka saya suka .

Faez ya iboh dicita . Nya udah including cita Aisha tadik ba .



Congrate to sidak sebab dapat perthankan group sidak sampe kinek AND I hope group tok kekal sampe bila bila . Keep it up guys . Aku sokong sidak ba .  
ktkrang cukup PACKAGE BA . Bakat ada , handsome ada , gaya ada . Untung la ya . Gunakan seabis bait . Sure ktk rang akan berjaya . <-- ngeco gik .

This is to all :

Sorry mun ada photo tkrang aku sipdh yang aku ambik ^___^ <-- snggup ka tkrang mrh aku ? sik nak . HAHAHAHA . 

And and and , Sorry mun ada guro sibetol lam post aku tok . Ktkrang sikkan anok aku nak . Aku budak baek sanggupka takrang nganok aku . HIHIHI ^___^ (:

Thank for your nice layanan . May Allah Bless you all . Aku sentiasa doakan yang terbaeeeeeekkk untuk tkrang . Nok tengah hot love ya , Semoga happy happy ya . Asyyiiikk deh kalau kalian pacaran terus nikah . Jangan  lupa jemput aku dong .

Doain juga kebhgian aku sama Pak Izzat ya . Terima kasih daun keladi . Aku senang sekali dapat temen temen baek seperti kalian . Asyikkk . 

Aku cemburu sama muka muka kalian yang kacak kacak dan juga ensem ensem . Aku mau juga kacak kacak . Tapi gak papa sih . Usah dipikirin . Nanti bisa jadi pirin aku kalau dipikirin . 

Ya sudahla . Maap ya kalau ini terlalu panjang . Ini untuk kalian kok . Kok kalian gak hargai kok ? Kalian sombong kok ? Bisa kok aku menanggis kalau kalian engak baca kok. 



-The end -


♥ Nakkila 


♥ Dah abis Baca ka ? Makseh Aok . Jauhi Niat Nak Poser Okey ◕ ‿ ◕

Kesedehan 25 January 2012

Assalamualaikum

Aiehh , mun aku sik ngga tarikh tek , sik aku tauk kohh . One month udah kamek izzat Bergerek ^___^ Thank Allah .

Kae sebab aku jeles . Biasala aku tok . Ehhhh , mestila aku jeles .

Ceredit mena mulut aku otp dgn Izzat tadik menegakkan kebenaran aku . Ne aku mok kalah . Tapi , aku heran sigek jak . Sigek jak . Kenak mulut aku sik lancang mok nyumpahnya malam tadik ohh . Salunya , aku akan nyumpah gerek aku ba mun nya polah aku mena mena pangai . Aiehh , pa kes dgn Izzat sik ? Heran aku . Bila masa aku jadi budak baik ? Salunya , Mun gerek ajak aku break mesti terus aku tutup tepon , Buang num nya , unfriend kan nya .


Kenak dgn Izzat sik ? Phal aku sik kempang ati ba . Phal ohhh ?

Bia jak question mark ya . hehehe

First ya , aku mdh aku mok dctive fb sebab ada bnda nyuroh aku jeles kat fb ya . pasya , mek 2 alu sikda text sampe ke mlm . aku tetunggu tunggu nya pun text , sigek pun xda . Bila mlm ya aku call nya  . Nya upa sikda mood nak melayan . Yalah molah aku sakit hati . Kejap jak aku call nya . 5 minute jak aku rasa .

Aku call nya sebab nya ada online , tapi kenak sik text aku . Online maok , text aku sikmok .
Pasya , mok view nya pun Acc , sik dapat ! PAGE NOT FOUND !!! izzat block aku ? Sik guna bena ehhh!

Marah mena aku aiehh . Terus aku sent mses dgn nya . Nnyak phal block aku .
Nya alu reply , mengarut terus . Nya mdh nya salu sakitkan ati aku . And bla bla bla . And last sekalinya mdh , I hope ktk dgn family ktk happy jak . Jangan heran mun org yang pling ktk sayang sikda disisi ktk gik . Jodoh ditgn tuhan. <--- Pa mksud ya ? 


Nggis terus aku . Aiehh , Nang congek aku tok .  tnggisan aku si brenti langsung . Nerais indh .
Aku : So , break la tok ? HUH ! mcm sial dh . <--- aku bkn nyumph nya .
Izzat : Memang <-- gia jak nya eply
Aku : antap ehh kitak ada org lain . tok duhal perangey sweetbunny kmk .!
Izzat :sekpa2 . Walau mcm2 , gne2 ktk mdh kmk . kmk redha . Tuhan tauk segalanya .
Aku : Ktk ! x tauk gik ehh . Ya Allah . Manusia ne gik tok . elek ila . Ila . elek hahahahahaha<-- frust aku ya
Izzat : Dh cukup .
Aku : Cukup . Makseh makseh ,. Sama la kitak dgn Sam . leave me without reason . Makseh zat .
Izzat : Dah agak dh . Mesti ya alasan ktk . Mulut mdh manis ( jaoh beza dri sam ) Makseh untuk segalanya (:
Aku : HAHAHAHA . udh ktk tinggal kmk pitok , sama la ktk dgn sam . Dlok mek mdh ktk beza sebab ktk layan kmk bagus . The best thing , janji ktk !
Izzat : K
Aku : Pa K arh ? adohh ehh , kau Izzat . Sik kmpang na kmk nak nyumpah ktk . mun org lain tek udah makan sumpah dh .
Izzat : Sumpah la . kmk redha .

Terus aku call nya . mls aku main mses mses tok . CUAK !

Yalah mek 2 kaka . aku nang nggis . Izzat nnyak , [ ktk nggis ka ] aku jwp sikda . hakikat , nang terok mena aku nggis , Sebelas ringgit kredit aku mlm tdik . abis gia jak . Dgn silent mouth aku gik , alu terbuang gia jak kredit ya . Udh last2 ya baruk mek kaka series . Masa mula2 otp ya mood aku lom stabil .

Aku : Ktk sayang kamek ?
Izzat : Ktk sayang kamek ?
Aku : Sikpelu nnyak benda ya . Kamek nnyk ktk .
Izzat : * diam jak nya . And then , Okey , kmk dh mdh nak , kmk syg ktk . Nang bena2 syg . sush mok kmk explain . Salu kmk mdh kat mses nak . Sush mok kmk explain gine syg kmk dgn ktk .
Aku : ohh . So ? mun syg , pahal molah pitok . aiehh . hahahaha
Izzat : Ktk sayang kmk ? *lembut sora nya
Aku : * diam ajak . 

and bla bla bla . Nang bnyk ilak mengarut aku mlm tdik . Kejap kaka tetak . Sik lucu pun tetak juak sebab mood sik stabil . Dhya kaka kedak org sikda problem kmk duak . Udh mkn ? Udh mndik ? Sempat juak cerita sal anak buah . - paloi ba upa mek -

Izzat : Ktk ingat kmk block ktk ka ? hahaha . nggeh . Neda
Aku : Aokla . Ingat ktk block kmk . ahahahhahaha
Izzat : Neda . Kmk dctive ba .
Aku : on kan balit .
Izzat : mls ehh .
Aku : kmk mok dctive juak . klmj fb ya . mls mek gik . sikda guna gik dh . lupakkan kmk k . sikda guna kmk tok .
Izzat : mun kmk mdh beguna . gine ?
Aku : hahahahaha . slh denga la kmk . 

Last minute ya baruk ada jiwang sikit .

alu ada iloveyou . iloveyou iloveyou . Lom settle gik mek 2 senanya .

Izzat : Dga lagu ya * a thousand year 
Aku : HAHAHAHAHA . klmj . Sweet word ka rubbish word ?
Izzat : Ada mksud nok ktk pdh ya . kmk sikmok jadi miak sampah ya
.Aku : Mun udh ktk molah kmk pitok , Sama la ya . Sampah . ahahahahaha <-- kmpng ati aku . hahaha . 
Izzat : Sikda .Kmk sikmok jadi cam nya ,. 

Miak sampah mean , SAM . SAM ya ex aku . Aku tambh namanya dgn word PAH ujong ya . Kreatif nak . mek 2 izzat bagik nama ya kat nya . HAHAHAHAH . 

  • Aku : ktk , kmk doa ktk temu org lebih bgs dri kmk . * sebak hati
  •  
  •  Izzat : ehhh , Sikkan . Malas mek gik .
  •  
  • Aku : hahahaha . sewel ktk ya .Asa mok tikam mek tpon tok . hahaha
  •  
  • Izzat : tikam kat muka kmk .
  •  
  • Aku : malasss ku . kesian dgn ktk . Sikda ompuan mok gik klk mun muka jaik.
  •  
  • Izzat : Biala . Kmk mok dri hati , bukn dri muka .Aku : aok2 . na a na a .


pasya , alu ngarut benda lain gik . Kaka sal kwn indh . kaka sal fb . Nang upa nothing happen .Kaka sal raya indh . Raya kelak mok bla bla bla bla .

Izzat : Ktk , ktk sayang kmk ?
Aku : Sure .
Izzat : *diam ..
Aku : Ktk syg kmk ?
Izzat : Sure . Of couse sayang .
Aku : kmk sik slh denga ka ? Kmk syg ktk ka ?
Izzat : * diam . sebab nya blur . ktk , kmk syg ktk mena mena . syg ilak2 . Mok return ?
Aku : APA ? IKAN ?
Izzat : Retunnnn
Aku : Ikan ? apa pdh ktk tok ? x jelas .
Izzat : RETURNNNNNN .
Aku : ohhh , return . AIEHHHH , sik slh denga ka kmk . Masyallah . hahahahahaha
Izzat : Be serious please .  Aiehh , kmk tauk kmk mungkir janji .
Aku : OKey2 , serious la tok . So ,?
Izzat : Return mok ?
Aku : hahahahahahahahaha . Okey .okey , TAPI , iboh ulang benda ya gik . Kmk sygg ktk aiehh
Izzat : Alhamdullilah . Sikda ulang gik ba . Kmk syg ktk juak . Tadik kmk mrh ilak ba . Iloveyou Ila.


And bla bla bla bla . Simple jak kisah mek 2 kae . Thank Allah . Syukur ilak ilak aku sebab nya still mine . Sik tauk ku ehh gine mok explain . Nang curah curah aek mata aku mlm tdik . Sampe sebat idong bak nngis . mena mena frust aku .


Nang pelek aku mlm tdik . NERAIS NERAIS indh . Tetak tetak . Nang upa org mati laki aku mlm tdik.


And , Makseh mena mena to him sebab menyayangi aku sepenuhnya as i love him . (': Jodoh ditgn tuhan , Andaikata , nya bukan untuk aku , aku redha . Tapi biarla aku merasa bhgia sama dgn nya time tok . Tok bukan doa aku , tapi aku cuma pdh awal2 . 


Aku ingin sama dengan nya sampe ujong hayat aku . aku nang harap nya jodoh aku . tapi aku manusia biasa , cuma mmpu merancang tapi semua aku rancang tuhan yang tentukan (': 


Kebhgiaan sementara dah cukup buat aku senyum lebar .Andaikata klk harus aku tempuh disaat perpisahan kmk duak aku harap nya temu org yang lebeh bgs dari aku . 


Aku doa mena2 nya jodoh aku . Allah , please hear my pray . I want him as my husband dunia akhirat (':


Harap pastok sikkan tok belaku gik . Harap harap mek 2 happy2 jak . (':


- the end-
♥ Dah abis Baca ka ? Makseh Aok . Jauhi Niat Nak Poser Okey ◕ ‿ ◕

Hati aku nak ......

Assalamualaikum .

Girl ? Lady ? Women ? Wife ?

Dah namanya ompuan , nya akan mempunyai hati yang rapuh . Like me . Susah sekali mok teguh . Even Ompuan hati nya lembut , tapi actually , nya ada kekuatan nya sendirik. Sekasa kasa gine pun ompuan ya nya maseh mempunyai hati lembut . Trust me .

Tapi ompuan macam aku and org nok lain yang sama nasib dgn aku , HURT /  CRY benda biasa . Nothing ! right ? Aku ehh , udah biasa mena aku dgn benda ya . Nggis sebab dipermainkan ada . aku selalu korbankan macam demi orang aku sayang , tapi malang sekali , aku sik dihargai . Should them do that ?

Memang , memang sidak sik mintak pun aku korban kan macam macam untuk sidak , tapi , aku perlu korbankan semua ya . Mun aku sik korbankan , sapa gik mok korban . Aku snggup nahan sakit ati demi orang yang aku sayang . Sanggup sebab aku sikmok sidak terluka dgn kata kata berbisa aku . Once aku bebunyi , berangat + spicy word aku . bena bena pedas .


Aku tok , lepas molah kesalahan dengan orang , pande kesian baru dgn orang ya . Pasya nggis . Pakah ? Pelik nak . Mun aku marah dgn parent aku , Sik aku menjawap . Ilek cool down . Then , ada la aek mata kua . Dgn gerek salu juak pia . Kadang aek mata betakung kat mata jak sebab aku nahan ego sikmok lepaskan aek mata ya .

p/s : Orang yang aku sayang ya mean , family , gerek and friend ,

Kadang-kadang aku korbankan masa demi sidak . WEEEYYY , Sanggup aku ketepikan benda yang pnting lam idup aku demi melayan sidak . Elek kejap sik makan , demi sidak . Aku madah pitok , bukan mksud aku mintak simpati . Aku cuma share apa nok lam ati aku . Kadang kadang , time nak makan , sidak perlukan aku , sure aku agak . Sure aku layan . But , penah ka sidak molah kat aku gia ?

Kenak tipu ? Kenak anok macam macam ? kenak sumpah ? kenak sinde ? HUH ! perkara biasa . terlalu biasa . Macam benda ya udah sikda connect agik kat ati aku . Mungkin ya jalan hidup aku dari kecik sampe tua kali . Salu jak mengalah .

Sik semua kebaikan kita dibalas dgn kebaikan nak . Sik semua orang yang kita sayang , sayang dgn kita juak nak . Yalah tek , Kita cuma insan biasa . Nothing ! Cuma kita denga dari mulut sidak jak yang sidak sayang kita , But , who can show the true heart ? Ada sapa sapa boleh tunjuk ?

Yeahhh , this is my heart . Did you see your name ? I love you so muchhh . Looookk ! Your name stay here . Your name grow up here . Can ? ADA ? ADA SIK ORANG BOLEH AMBIK HATI NYA AND SHOW IT !!! CAN YOU DO IT ! Sik nak ? Sebab sikla manusia selalu kenak tipu (':

Kenak ohh susah ilak orang mok jaga ati kita sepenuhnya as we care them .Kenak ohhh ? 

Tapi sikpa la . Sikda papa mampu kita polah mun sal hati tok right ? Hati sik dapat dipksa . Nang sikkan dapat . 

Reader , You should know , Kehidupan kita umpama roda . Kadang2 kita di atas , kadang kita dibawah . Mun dimasa kita dibawah , Dont cry , Next time anda akan berada di atas . Tapi ingat , Bila udah di atas , jangan angkuh kerana kita sikkan berada berada di atas selamanya lainkan Roda yang sik bgerak =..=


Jaga hati kedirik dlok sebelum anda menjaga hati orang lain (:


-the end -

Keangolan
♥ Dah abis Baca ka ? Makseh Aok . Jauhi Niat Nak Poser Okey ◕ ‿ ◕

Aku sakit hati aiehh . HAHAHA




Assalamualaikum ^_^

Senyum kan (: Inside ? HAHAHA . Yalah perange aku

Even aku mena mena sakit ati , tapi aku masih mok senyum . Agik mok LAYAN ORANG YANG BERSALAH mcm nya sikda SALAH . Bukan dgn gerek jak pia . Dgn Family pun pia . Dgn Kawan pun pia.

Ada sik orang tauk yang aku tgh kecik ati ? sikda nak sebab aku sik menunjukkan yang aku sakit ati  . Aku layan dgn bagus EVEN AKU KECIK ATI DGN ORANG YA <--- bapak aku aja .

Sik tauk ehh pahal orang susah mok hargai aku . 

:'( cry just now


(': Sikpa bah , Sik ku mintak simpati . Aku menanggis bukan atas sebab mintak simpati , bukan mintak kasihan , bukan maksud aku lemah. Tapi cuma mok melepaskan apa nok lam ati . Agikpun nang udah realiti ompuan suka nggis . Tapi ada orang laki madah ompuan nggis sebab mintak puji . Up to you !

Aku ompuan aku yang merasa .

Mak aku , Mun salah adek aku She can be cool sekejap ajak even ya kesalahan yang susah mok di ungkap. Coba aku sia , COMFORM lamak nggu reda . Ada sik aku membalas nya dgn Pentengkaran ? Sikda nak ? Sikda ! Ada sik aku kurang aja ? sikda nak . So , patut ka aku dipolah pia . Makseh MAK

Izzat . Mandik , Makan , and else. Siktauk ku apa dipolah nya lepas ya . Kadang kadang 2 jam ku nggu . Lebeh dari ya ada . Madah mandik , tapi lebeh sejam . Ada sik ku marah ? Sikda nak ? sikda . SEBAB ? sebab aku sikmok carut otak nya AND AKU BUKAN OMPUAN YANG GAGO MOK KONGKONG GEREK . sikpa . Polah jak aku pia . MAKSEH sayang

KAWAN ? aku layan dgn bagus , nya layan aku kasa. Sikpa juak . Ada sik aku membalas nya dgn layan burok pia ? sikda nak.  Makseh KAWAN . 

Nang aku jak jadi mangsa . Makseh ktkrang . MAKSEH MAKSEH MAKSEH

MAKSEH DAUN KELADI , esok esok buat lagi . Nevermind . Sikpa . Polah jak sementara aku maseh idup . Mun aku mati kelak , sikda gik merasa mok polah aku pia nak. Polah jak sementara aku maseh ada . Polah jak sampe ati tkrang puas . Polah la . ^________________________^

Buatla apa yang tkrang rasa nak buat aku . Buat jak ! Hargaila masa . Mun aku sikda kelak , ne nak molah aku pia gik nak . Masa yang ada tok , polah la aku pia . HARGAI MASA OIII . POLAH LA SEMENTARA AKU MASEH ADA . 

Even tkrang polah AKU NGGIS MALAM TOK , AKU SIK DENDAM DGN TKRANG OIII . Aku sayang tkrang . Sikda pun aku terlintas hati mok buang tkrang dari idup aku waima aku dipolah pia . Aku hargai takrang molah aku pia . Aku hargai juak takrang sebab polah aku bhgia lamak lamak tok .

Aku Cuma insan Biasa yang penuh dengan Dosa . Aku mintak maaf sebab aku sikpenah bhgiakan takrang . Hargai masa ,. Ingat . Hargai masa . Semua kita akan pergi . Macam aku juak . Aku akan pergi tinggalkan tkrang di dunia . Hurt me untill you feel so happy , so fun , so enjoy sementara masa mseh mengizinkan .

MAKSEH AOKKK :')

-the end -
♥ Dah abis Baca ka ? Makseh Aok . Jauhi Niat Nak Poser Okey ◕ ‿ ◕

Boy , please be caring .

Assalamulaikum



Mula mula sekali , Thank for new follower . Makseh k sudi Follow and also baca luahan hati aku .

Orang yang baca luahan hati aku mesti orang yang memahami dan org baik hati ,. Im sure about that ,.

Nak memahami hati ompuan nang susah lebeh lebeh agik ompuan kedak aku tok . Mood salu sik betol .

Taniah to sapa sapa laki nok udah berjaya memahami hati princess nya . You are the best boyfriend .
betol ka english aku =.='

Aku nak , aku senang mok kecik ati . Mudah mok sakit ati . tapi aku diam jak . Sikmok bising. mun aku bising aku sikmok alang alang , mok besa besa . hahahahahaha

Sitok ku madah , aku kecik ati dengan Izzat . Tauk sik nya ? Sikda nya tauk ehh . Aku sik madah . tapi nya dapat rasa . Mun aku kecik ati mesti ada jak nya mdah , rasa sik nyaman ati jak . Aku sikmadah pun yang aku kecik ati dengan nya . Tapi nya dapat rasa .

Thank sayang . Bukan sikmok . tapi malas . Malas nak mses pnjang2 . Nggis ujong nya kelak . Macam siktauk dgn ta 2 tok . Mun sorang dh nggis , sekampung sali nggis lak . HAR HAR HAR .

Sebab Kecik ati ?


  • Izzat kaka sal ompuan *************** . Mek duak jak tauk . Sikboleh pdh dgn org lain .
  • Time memerlukan nya , nya sikdpt melayan .
  • Cara layanan berubah sikit .
Dah . Ya jak . Biasa la ya . Ompuan ! Benda ya boleh polah kecik ati . Bagi lelaki bnda ya sikda papa . Right ? As you know , Hati ompuan nang lembut .


Ehhhh , Bulak ehh mun aku mdh aku sik kecik ati bila time aku nak luahkan perasaan dgn nya tiba tiba nya nak Practise Dance . BULAK TAUK MUN AKU MADAH AKU SIK KECIK ATI .
Tapi sikpa la .



Aku mesti belajar Bersabar dan memahami . Mun udh aku sik kenak layan time aku memerlukannya , sure aku sikkan mengharapkan agik untuk seterusnya ^____^ Ini adalah cara untuk mengatasi sakit hati dan juga pergaduhan . Ignore kan ajak .

Ada gik ?

ADA !

Jeles ? iboh kata ,. WAJIB ! nang semua ompuan jeles ngga gerek nya bnyk peminat . Mun ompuan sik jeles lansong ya , Nang sah ada CAPITAL P . 'p' for PELEK . 

First first , aku nang terlalu jeles .  Bila dah salu ngga , kurang sikit jeles ya . Tapi jeles ya bertambah mun aku tauk ompuan ya ada perasaan SUKA dgn Izzat pasya Izzat melayan nya . * Izzat siktauk ompuan ya suka dgn nya . Tapi aku tauk . Bnyk informer . =.='

Itulah saya . KUAT JELES ! Jeles aku bertempat .

Boy , Please be caring okey . Ompuan suka bila takrang ambik berat pasal nya . Sik cayak tnyk gerek tkrang nun .

Hargai la orang yang sayang dgn takrang selagik nya masih ada . Jangan jak bila udah nya sikda, baruk nak nggis run run. SIKGUNA gik dah time ya kohh . kua bigik kedaong sekali pun sikkan nya balit agik . 

Masa sikdapat diputar . Mun dapat diputar , Manusia akan lebeh bodoh sebab akan balit ke masa lamak untuk lebeh maju di masa seterusnya . Betol sik ? betol la ya . Mun masa dapat di putar , alu la kita berpusing di masa ya jak semata mata mok masa seterusnya bagus . WATTTTTTEPAK !
Iboh la merungut bila gerek merajuk . Nya cuma ingin dimanjak jak >.<


Nya mok kedak ya ba ^___^ tenang ati nya bila di dakap pia .


Sikda benda lain boleh polah ompuan bahagia selain daripada kasih sayang seorang lelaki . Right ?


Lelaki memang di ciptakan untuk Perempuan . so , anda bertanggungjawap melindungi mereka .

^________________________^


Lastly , Ilmina . Aku harap , tulang rusuk Izzat yang kurang SATU ya , ada pada aku . Satu jak . Bukan lebeh . Ingat !

Sorry jiwang

Thank you

the end -
♥ Dah abis Baca ka ? Makseh Aok . Jauhi Niat Nak Poser Okey ◕ ‿ ◕

Thank a lot to ......

Assalamualaikum .

First of all , Thank a lot to My father sebab sentiasa turut permintaan aku . haha . Tapi mok ada reason yang munasabah . Kamek tukar bilit . HAHAHAHAHAHA .

Hidup kita adel sik ohh ? penah sik takrang menyalahkan takdir ? aku pernah .

Bila aku pike balit , sik guna kita nyalah takdir . Ya udah ketentuan Tuhan nak . Dolok aku salu mintak aku dijodohkan dengan Ex aku yang aku rasa nya BAGUS ilak .

Sebaliknya , Allah putuskan hubungan kamek duak . and bila udah putus , aku tauk sebab nya phal kmk duak berpisah . Ternyata nya bukan tercipta untuk aku . Tulang rusuk nya yang kurang ya bukan ada pada aku . And now , aku sik mintak  ny jodoh aku gik . Allah pande ato semua tok ohh and that why I'm proud born as MUSLIM . 

Allah pemaaf ohh . Sik cayak ? coba kitakrang mintak sesuatu , mesti dapat even kitakrang bukan sesuci Orang yang selalu berwuduk . Thank Allah . Waima aku hambamu yang muslim tapi sikda bezanya dgn kafir , kau masih dengar doa aku . Kau masih turunkan kebhgian dgn aku .

Aku sedar aku sapa . Aku sikda beza pun dgn org kafir . Cuma bezanya aku sikda ambik benda haram . Tapi pakaian ? Sama jak . And Insyallah , Oneday , pintu hati aku akan terbukak untuk polah apa yang patut .

Aku harap , Tulang rusuk Izzat ada pada aku .  Paham nak mksud aku ? Aku mok nya jodoh aku . Sebelum aku gerek dgn izzat dlok , aku pernah mdh , HARAM AJAK OMPUAN GEREK MUN SIKDA NIAT NYA MENGAHWINI NYA . Makseh sayang . Nya paham maksud aku . Ny tauk aku sikmok bgrk just for fun . Aku mok nya sayang aku sepenuhnya . And thank ALLAH . akhirnya , He mine ^___^

Aku salu terhalang mok polah kerja jahat . Tapi kawan kawan aku sikda halangan pun . Salu aku pike , Kenak sidak mampu escape sampe abis masa . sedangkan aku ? Finally aku dapat jawapan nya . Paduhal Allah mok sidak kantoi . Mun aku ekot sekali mesti aku kenak . Malaikat menyelamatkan aku .

Parent aku salu pdh ada hikmah yalah benda ya berlaku . Mun kita sikdapat sesuatu ya mesti ada sebab . Sikda benda yang berlaku tanpa sebab . Betol sik ? 

Tok kisah Kereta Hulux Ford bapak angus dolok . Sik tauk sapa pun keja .

Masa ya , abang aku pake hulux bapak . datang dari kuching and otw mok balit simunjan .  hulux tetiba Jem kat Sungai bulu . Kat sebarang Ferri . And abang aku call kawan nya anta brg pake ato  . Bapak aku suroh abang aku stay sia sebab suroh jaga hulux . Kelak bapak aku suroh cousin aku neman nya . And , Bila kawan abang aku balit daripada anta brg pake ato ya tek , abang aku balit juak . Bapak aku nang mns dgn nya sebab nggal hulux pia ajak . Abang aku madah , nya sikmok bermalam kat tempat ya sebab sia bnyk antu kata nya . Siktauk bena ka sik . And , pagi ya tepon rumah bebunyi . Cousin aku call , nya madah , nya bruk lalu rah Sungai bulu , nya ngga Kereta Hulux bapak dah angus . Aku masih ingat tarikh nya 27 oktober 2010 . Aku kesian dgn bapak . Kereta kesayangan nya ba . 

Mun abang aku stay kat sia , mesti abang aku dah rentung . Actually , tempat ya tempat kaum iban yang gaok . Siasatan polis lom tauk sapa pun keja . Allah masih sayangkan abang aku . Allah masih mok family aku bahagia . And THANK ALLAH .

So , reader ,mesti ingat okey , what ever you are , you still have god . And please respect your god . Mun dah kita jaikkan nama tuhan kita , Mok ka nya ampunkan kita ? Open your eyes . Jangan salahkan takdir okey . Ada hikmah semua ya berlaku . Suatu ari kelak aku akan ditemukan dgn jodoh aku . Aku harap mena mena jodoh aku dgn orang yang aku sayang kinek , orang yang aku cinta kinek .

Andaikata aku tauk sapa jodoh aku kan bagus . Aku sikmok terluka . Sikmok . Aku mok terus sama dgn Izzat . Please Allah , Give him to me . I'll care him as care myself . Please Allah . 

doakan untuk kmk duak ok . aminnnn :')


The end -
♥ Dah abis Baca ka ? Makseh Aok . Jauhi Niat Nak Poser Okey ◕ ‿ ◕